KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Parteneriatul public privat în domeniul supravegherii video, susținut de sectorul de securitate privată

parteneriatul-public-privat-in-domeniul-supravegherii-video-sustinut-de-sectorul-de-securitate-privataSistemului Național de Televiziune cu Circuit Închis din Jamaica, numit Jamaica Eye, ce reprezintă un parteneriat public-privat, este susținut și de sectorul de securitate privată.

În luna ianuarie a acestui an, minstrul securității din Jamaica a precizat că că în următorii doi ani vor fi investiți trei milione de dolari în dezvoltarea sistemului național de Televiziune cu Circuit Închis, numit Jamaica Eye, conform securityportal.ro.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului pentru Securitate Națională, JamaicaEye va permite cetățenilor și companiilor care au camere de securitate îndreptate spre spațiul public să ofere voluntar imaginile unei echipe restrânse de profesioniști în securitate de la două centre de monitorizare.

După lansarea oficială, programul va folosi imaginile video de la 200 de camere deținute de guvern și se așteaptă parteneriate public-private care să includă 300 de camere în primă fază.

Imaginile video vor fi analizate de un software de analiză. Înregistrarea se va face prin intermediul unui site web.

Astfel, această inițiativă primește un puternic suport din partea membrilor sectorului de securitate privată, care cred că va avea un impact asupra infracțiunilor din această țară, conform jis.gov.jm.

Parteneriatul public-privat a fost lansat în luna martie. Președintele Private Sector Organisation din Jamaica, Howard Mitchell, spune că programul este valoros nu doar pentru că va avea un impact asupra infracțiunilor, dar pentru că servește ca model. El își arată sprijinul pentru această inițiativă și spune că tehnologia avansată, cu cele mai noi instrumente de detecție vor oferi avantaje semnficative securității.

Camerele nu vor ajuta doar la detectarea și prevenirea infracțiunilor, dar și la investigarea accidentelor și altor incidente. Un reprezentant al unei companii jamaicane îndeamnă hotelierii să instaleze și să înscrie în program camere de securitate care să supravegheze împrejurimile pentru ca agențiile de aplicare a legii să lucreze eficient pentru a-i proteja.  El este locotenent comandorul George Overton. Overton este și președinte al Jamaica Society for Industrial Security. El  mai roagă companiile din domeniul securității, precum și instalatorii și integratorii de sisteme de securitate să promoveze această inițiativă.

 

 

 

Powered by Bullraider.com