KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Gemalto, împreună cu alți parteneri, va testa implementarea cardurilor de credit biometrice VISA în Orientul Mijlociu

gemalto-impreuna-cu-alti-parteneri-va-testa-implementarea-cardurilor-de-credit-biometrice-visa-in-orientul-mijlociuGemalto, împreună cu Zwipe, furnizorul de tehnologie biometrică și cu grupul areeba ce oferă tehnologie financiar și pentru plăți în Orientul Mijlociu și Africa, cu suportul Unilux Cards, vor susține proiectul pilot al VISA de implementare a plății biometrice.

Gemalto, lider mondial în securitatea digitală, împreună cu Zwipe, furnizorul de tehnologie biometrică și cu areeba, compania ce oferă tehnologie pentru plăți financiare, alături de Unilux Cards au creat un parteneriat pentru oferirea primului card de plăți Visa biometric, fără baterie, în Orientul Mijlociu, scrie pcmag.com.

Scopul proiectului este de a folosi recunoașterea amprentei ca alternativă mai convenabilă și mai sigură la folosirea codurilor PIN sau a semnăturilor pentru a autentifica deținătorii de carduri în cadrul tranzacțiilor.

Maher Mikati, CEO-ul Areeba a declarat: „areeba s-a angajat să investească în noi capacități care oferă soluții de plată mai bune și mai sigure; folosind tehnologia amprentei pentru atentificarea unei persoane pentru efectuarea de plăți va oferi deținătorilor de carduri un proces de plată mai rapid, mai ușor și mai sigur în comparație cu folosirea tradițională de PIN-uri.”

Tehnologia financiară a areeba se află într-o rapidă și countină creștere și oferă soluții de plată pentru bănci, guverne și vânzători din regiunea Orientului Mijlociu. Cardul de plată biometric va putea fi folosit la zeci de mii de terminale standard PoS, peste tot în Lebanon, conform zawya.com.

În luna ianuarie, Visa a anunțat inițierea a două proiecte pilot împreună cu băncile America Credit Union și Bank of Cyprus prin care sunt testate carduri de plată EMV cu dublă interfață(cu cip și contactless), scrie pointofsale.com, citat de securityportal.ro.

Proiectele pilot testează recunoașterea amprentei ca alternativă la codul PIN sau semnătură pentru a autentifica deținătorul cardului.

Cum funcționează? Deținătorul cardului pune degetul pe senzor, se realizează o comparare a amprentei cu tiparul înregistrat anterior și păstrat în siguranță. Luminile verzi și roșii vor indica daca amprenta se potrivește sau nu. Datele biometrice vor fi stocate local pe card pentru a asigura confidențialitatea datelor clientului. Cardurile biometrice sunt compatibile cu PoS-urile deja existente, fie că acestea acceptă carduri contactless sau cu cip.

 

 

 

Powered by Bullraider.com