KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Portofele hardware pentru criptomonede ce folosesc biometria

portofele-hardware-pentru-criptomonede-ce-folosesc-biometriaPenta Security, un furnizor de securitate web, IoT și soluții de securitate ale informațiilor a lansat noi portofele hardware pentru criptomonede cu securitate îmbunătățită cu ajutorul biometriei.

Portofelele hardware pentru criptomonede vor avea o securitate îmbunătățită datorită unui ciclu de chei sigure, criptării și autentificării. Testarea lor ar trebui să se încheie în luna iunie a acestui an, scrie prnewswire.co.uk.

Penta Security se diferențiază de alți producători de portofele hardware pentru criptomonede axându-se pe administrarea cheilor. Majoritatea portofelelor hardware pentru criptomonede stochează cheia pe dispozitiv pentru semna digital tranzacțiile. De fapt, potofelele hardware pentru criptomonede stochează chei de autentificare a utilizatorului. Incidentele de hacking în care sunt implicate aceste dispozitive au loc datorită admninstrării incorecte ale acetor chei. Astfel, o practică mai sigurp ar însemna ca cheia de autentificare să nu fie extrasă de pe dispozitiv când se efectuează o tranzacție, iar accesul la dispozitiv să fie securizat de autentificare.

Portofelele vor avea două forme fizice: de dispozitiv și de card. Dispozitivul va avea un ecran și va putea desfășura întreg procesul de tranzacționare al criptomonedelor: de la generarea cheii de autentificare la tranzacție. Cardul va oferi mai multe tipuri de autentificare precum și autentificare în doi pași. Cardul va funcționa împreună cu aplicația mobilă de administrare a protofelului pentru a menține securitate autentificări prin procesul de administrare al cheii și de tranzacție.

Cardul și dispozitivul vor fi compatibile cu majoritatea criptomonedelor de pe piață și vor permite folosirea tehnologiilor Bluetooth și Near Field Communications (NFC). Prin sincronizarea cu telefonul mobil și utilizarea unei autentificări printr-un cod PIN, precum și autentificarea biometrică, portofelul va oferi o securitate îmbunătățită pentru a proteja utilizatorul de amenințările fizice și cibernetice.

Conform Spiceworks, până în 2020, majoritatea organizațiilor vor folosi tehnologia de autentificare biometrică. Aproape 500 de membrii din America de Nord și Europa, din domeniul IT, au fost incluși în studiu, scrie infosecurity-magazine.com.

62% dintre cei chestionați spun că folosesc biometria într-o formă sau alta, iar 24% o vor adăuga în următorii doi ani. Cu toate acestea, doar 10% dintre cei chestionați susțin că biometria este suficient de sigură pentru a fi folosită ca metodă de autentificare. Asta poate însemna că în majoritatea cazurilor va fi folosită în cadrul autentificării în doi pași.

Scanerele de amprentă au fost cele mai populare (57%) în cadrul participanților la studiu, fiind urmate de recunoașterea facială (14%), recunoașterea geometriei palmei (5%), scanarele pentru iris (3%), recunoașterea vocii (2%) și recunoașterea venelor palmei (2%).

 

 

 

Powered by Bullraider.com