KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Nikon, Sony și alte companii încearcă împreună să îmbunătățească camerele de securitate

nikon-sony-si-alte-companii-incearca-impreuna-sa-imbunatateaca-camerele-de-securitateO alianță numită NICE ce include mai mulți producători speră să facă mai inteligente camerele de securitate.

Telefoanele Android pot rula aceleași aplicații indiferent de producător. Pe 6 martie, Foxconn, Nikon, Scenera, Sony Semiconductor Solutions Corporation și Wistron au anunțat o semnarea unei înțelegeri pentru dezvoltarea unui ecosistem care ar putea aduce o compatibilitate asemănătoare telefoanelor cu android pentru camerele de supraveghere inteligente. Alianța astfel formată se numește Network of Intelligent Camera Ecosystem, pe scurt NICE, scrie digitaltrends.com.

Cei care au semnat această înțelegere vor să creeze standarde pentru camerele inteligente și să creeze o infrastructură cloud comună. Camerele ce respectă standardele NICE vor stoca imaginile video și pozele în cloud, NICE implementând criptare standard și procesare folosind inteligența artificială pentru recunoașterea obiectelor.

David Lee, CEO-ul Scenera, spune că ideea este de a crea o compatibilitate asemănătoare cu cea a dispozitivelor Android pentru toate camerele inteligente, de la camerele de securitate la cele folosite pentru monitorizarea copiior, împreună cu camerele îmcorporate cu un asistent personal. Lee spune că tot software-ul folosit de camerele video în prezent este produs de compania care produce și camera, fiind foarte dificilă combinarea mai multor camere.

Popularitatea camereleor de securitate pentru acasă care pot fi instalate cu ușurință de către utilizator a dus la extinderea rapidă a pieței cu produse ce respectă puține standarde. Camerele și capabilitățile lor pot varia foarte mult, chiar și în cadrul aceluiași producător. Utilizatorii lor se confruntă cu de alertele false, imaginile video greu de verificat și o grămadă de informații, scrie techhive.com.

Alianța Nice vrea să remedieze aceste probleme. David Lee spune că primul pas pe care alianța vrea să îl facă este să îmbunătățească camerele de securitate și IP pentru a profita de analiza în cloud oferită de inteligența artificială. Camerele de securitate pentru acasă înregistrează tot, dar majoritatea producătorilor nu oferă servicii care să proceseze aceste informații și să le facă folositoare pentru utilizator. Camerele Nest de la Google oferă astfel de servicii contra cost, fiind o excepție de la regulă

O altă măsură importantă pe care NICE vrea să ia pentru camerele inteligente este legată de măsurile de securitate pentru protejarea camereleor și a înregistrărilor acestora. Camerele NICE vor putea primi actualizări pentru a se asigura că vulnerabilitățile software pot fi remediate, conform cnet.com.

 

 

 

Powered by Bullraider.com