KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

SUA reviziuiește o fuzionare a Broadcom cu Qualcomm

sua-reviziuieste-o-fuzionare-a-broadcom-cu-qualcommUn comitet care se ocupă de securitatea investițiilor străine în SUA a cerut Qualcomm Inc. să întârzie cu 30 de zile o întâlnire a acționarilor la care urma să se decidă dacă compania va fuziona cu Broadcom.

Intervenția subliniază îngrijorarea SUA cu privire la asigurarea securității industriei de semiconductoare. Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) se ocupă de revizuirea achizițiilor, vânzărilor și fuziunilor ce ar putea avea un impact asupra securității naționale. CIFUS nu intervine de obicei înainte ca companiile să fi ajuns la o înțelegere, scrie reuters.com.

CIFUS a cerut Qualcomm să amâne cu 30 de zile întlnirea acționarilor, progamată pentru marți. CIFUS a început să investigheze propunerea de achiziție a Qualcomm de către Broadcom (producător cu sediul în Singapore) la cererea membrilor din Senatul american.

Industria de semiconductoare concurează pentru producerea unor procesoare care să folosească așa numita tehnologie 5G care permite transmiterea informațiilor cu o viteză mai mare.

Broadcom era înainte o companie americană, dar și-a mutat sediul în Singapore pentru a obține beneficii de pe urma taxelor, ca urmare a unei preluări în 2015, scrie ft.com.

Recent, directorul executiv al Broadcom, Hock Tan, a declarat în fața președintelui SUA, la începutul lui noiembrie 2017, că plănuiește să se reîntoarcă în SUA.

Broadcom susține că până la preluarea Qualcomm, va reuși să revină în SUA până la 6 mai. Astfel, tranzacția nu va mai fi una străină.

Anunțul acestei achiziții a ridicat îngrijorări legate de protecția datelor și în Europa de teama că producătorul de procesoare ar putea controla informații sensibile ale cetățenilor europeni.

 

 

 

Powered by Bullraider.com