KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Studiu: Companiile sacrifică securitatea pentru a grăbi terminarea proiectelor

studiu-companiile-sacrifica-securitatea-pentru-a-grabi-terminarea-proiectelorCompaniile pot fi victime ale unor vulnerabilități când profesioniștii pun pe primul loc termenul limită în terminare unui proiect înaintea securității, conform analiștilor de la Threat Stack.

52% dintre companii admit că reduc din măsurile de securitate pentru a atinge un obiectiv sau pentru a livra un produs la timp, scrie betanews.com.

Cercetarea este axată pe securitatea operațiunilor. Ea a fost relizată de Threat Stack , o companie care se ocupă de detecția intruziunilor. Raportul cercetării mai spune că în cazul a 68% dintre companii, CEO-ul cere echipei de dezvoltare și echipelor de securitate să nu facă nimic care ar putea încetini afacerea.

Presiunea vine și din partea celor care se ocupă de dezvoltare, 62% dintre companii recunoscând că echipele respective resping propunerile de implementare a tehnologiei de securitate.

„Companiile s-au luptat de-a lungul anilor cu alegerea între „Viteză sau Securitate” dar apariția practicilor Operațiunilor de securitate înseamnă că companiile pot alege ambele opțiuni,” spune Brian M Ahern, directorul și CEO-ul Threat Stack.

La cercetare au participat 200 de directori, majoritatea spunând că securitatea operațiunilor este importantă pentru organizația lor, dar numai 35% au spus că este implementată complet sau aproape complet. În caul a 18% dintre companii, securitatea operațiunilor nu este implementată deloc, conform cercetării, scrie techrepublic.com.

Brian Ahern spune că majoritatea companiilor au un gol între intenția de a folosi securitatea operațiunilor și viteza cu care crește organizația lor.

Majoritatea provocărilor vin ca urmare a alinierii organizaționale, conform raportului, deoarece dezvoltatorii și echipele de securitate ar putea opera separat.

Powered by Bullraider.com