KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

De ce va crește semnificativ folosirea dronelor în domeniul securității în 2018

de-ce-va-creste-semnificativ-folosirea-dronelor-in-domeniul-securitatii-in-2018Dronele destinate consumatorilor au o serie de lipsuri în ceea ce privește funcțiile necesare industriei de securitate, dar dronele destinate companiilor acoperă lipsurile.

Prima folosire cu succes a unei drone ar putea fi datată în jurul anului 1960 când armata SUA a folosit Lightning Bug 147, o cameră care putea fi pilotată să spioneze. Ea a fost volosită în Vietnam, China și Coreaa, conform securityinformed.com.

Conform PwC, dronele folosite vor ajunge la valoarea de 127 de miliarde de dolari până în 2020, 10,5 ,iliarde de dolari putând fii cheltuiți pentru drone doar în industria de securitate.

În prezent dronele folosite în domeniul securității sunt în principal dronele folosite de agențiile de aplicare a legii, pompieri, cei care asigură securitatea granițelor și trupele care răspund în situații de urgență. Dronele sunt folosite în principal pentru controlul granițelor, supravegherea și monitorizarea perimetrului și pentru alte acțiuni.

În prezent, folosirea dronelor necesită existența unui pilot, uneori fiind folosite și drone destinate consumatorilor, care de obicei nu oferă nivelele de securitate necesare.

Dronele pot pătrunde în spații înguste, pot produce mai pușin zgomot și poit folosi camere cu viziun nocturnă și senzori termici ceea ce permite obținerea unor imagini pe care ochiul uman nu le poate vedea. Cu toate acestea, majoritatea dronelor destinate consumatorilor nu se compară cu cele destinate companiilor în ceea ce privește funcțiile oferite.

Pe de o parte dronele comerciale pot duce la creșterea folosirii dronelor în domeniul securității deoarece oferă o putere de procesare mai mare, noile materiale folosite pentru a rezista vremii nefavorabile pot crește durabilitatea unei drone, funcțiile mai bune vor încuraja adoptarea lor în domeniul securității și o integrare completă cu celelate sisteme de securitate.

Pe de altă parte regulile care reglementează folosirea dronelor vor ține pasul cu tehnologia și în plus vor favoriza folosirea dronelor autonome pentru obținerea de operații autonome în întregime.

În cadrul Olimpiadei de Iarnă din Coreea de Sud, organizatorii au folosit drone care pot prinde alte drone de teamă că ar putea apărea drone încărcate cu explozibil, scrie qz.com.

În plus, echipele de securitate au exersat oprirea unor astfel de drone.

Pe lângă dronele destinate asigurării securității, la ceremonia de închidere Olimpiadei, a avut un spectacol de lumini ce a fost asigurat cu ajutorul unor drone create special pentru această ocazie de Intel. 1.200 de drone echipate cu becuri led au fost folosite pentru a oferi un spectacol impresionant de lumini. Acesta ar fi trebui să aibă loc în cadrul ceremoniei de deschidere, dar condițiile meteo nu au fost favorabile, dronele neputând fiind folosite, relatează dronebelow.com.

 

 

 

 

Powered by Bullraider.com