KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Microsoft colaborează cu Fujitsu pentru o logare biometrică pe computerele cu Windows 10

microsoft-colaboreaza-cu-fujitsu-pentru-o-logare-biometrica-pe-computerele-cu-windows-10Securitatea biometrică este o opțiune din ce în ce mai populară pentru companiile din tehnologie deoarece este mai greu să obții o amprentă decât o parolă.

Microsoft colaborează cu Fujitsu pentru a permite logarea cu ajutorul venelor palmei, pe dispozitivele ce folosesc Windows 10, scrie newatlas.com.

De fapt, Fujitsu lucrează la acest tip de tehnologie de mai bine de zece ani, dar parteneriatul cu Microsoft face parte din mai multe măsuri de securitate ce includ autentificarea biometrică cu ajutorul Windows Hello - tehnologia care permite logarea pe Windows 10 cu ajutorul recunoașterii faciale sau a amprentei, în cazul în care computerul are un dispozitiv care poate face asta.

Iar acum, scanarea venelor palmei se alătură la posibilitățile de scanare deja existente. Rețeaua de vene din palma unei persoane este atât de complicată și complexă că este unică în cazul fiecărei persoane.

Anunțul cu privire la acest parteneriat vine după ce cei de la Microsoft au anunțat că vor renunta la parolele traditionale, incercand, in acelasi timp, sa nu faca vreun compromis pe partea de securitate a datelor, conform ziare.com.

Versiunea Windows 10 S face acest lucru. Windows 10 S a fost lansat de Microsoft in urma cu mai putin de un an ca o varianta a popularului sistem de operare pentru sistemele cu o configuratie hardware mai slaba. Implicit, ea nu suporta instalarea de aplicatii decat din interiorul Windows Store. Cu toate acestea, spre deosebire de esecul rasunator care a fost Windows RT, 10 S poate fi upgradat la o varianta standard.

Parteneriatul dintre Microsoft și Fujitsu prevede construirea de dispozitive Windows 10 Pro și opâiuni biometrice ce folosesc Windows Hello pentru a preveni breșele de securitate, conform techrepublic.com.

Conform informațiilor oferite de Microsoft Advanced Threat Analytics, mai mult de 60% dintre atacurile care profită de o securitate slabă au ca sursă date de autentificare compromise.

Pentru profesioniști, această tehnologie oferită de Fijitsu, numită PalmSecure, ar putea îmbunătății securitatea și ușura procesul de autentificare. Prin îmbunătățirea unui nou protocol de securitate făcându-l mai ușor de folosit, este mai sigur că angajații îl vor putea adopta.

Fujitsu a anunțat și că va înlocui parolele și cardurile cu tehnologia PalmSecure pentru 80.000 de angajați din Japonia în 2018, permițându-le să acceseze computerele și intrările în clădiri cu doar o mișcare a mâinii.

 

 

 

Powered by Bullraider.com