KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Consumer Reports spune că televizorul Roku are vulnerabilități de securitate

consumer-reports-spune-ca-televizorul-roku-are-vulnerabilitati-de-securitateConsumer Reports spune că a testat Roku, televizorul inteligent al Samsung și că ar avea vulnerabilități de securitate care permit ca acesta să fie deturnat de hackeri.

Consumer Reports este o organizație independentă nonprofit din Statele Unite care vrea să creeze o lume mai bună pentru consumatori prin informarea acestora, se precizează pe site-ul organizației.

O nouă investigație a Consumer Reports a descoperit că milioane de televizoare inteligente ale principalilor producători nu fac suficient pentru a se proteja de hackeri, având vulnerabilități de securitate ușor de exploatat, scrie nbcwashington.com.

Problemele afectează televizoarele Samsung, precum și modelele  produse de TLC și de alți producători care folosesc platforma TV a Roku. Cei de la Consumer Reports au evaluat confidențialitatea datelor și securitatea oferită de televizoarele inteligente și au descoperit o vulnerabilitate care dacă ar fi exploatată ar permite hackerului să controleze televizorul fără acordul utilizatorului.

Consumer Reports a demonstrat cum un hacker poate schimba canalul TV, poate da volumul la maxim fără ca utilizatorul să poată face ceva. Asta deoarece multe televizoare inteligente au o interfață de programare, un API, care permite folosirea unui smarphone sau a unei tablete pentru a controla televizorul prin intermediul rețelei Wi-Fi. În unele cazuri această interfață nu era securizată cum trebuie, permițând hackerilor să preia controlul televizorului.

Conform Consumer Reports, aceste vulnerabilități nu oferă hackerilor și posibilitatea de a spiona utilizatorul sau fura informații despre el, conform cnet.com.

Televizoarele inteligente produse de LG, Sony și Vizio au fost și ele evaluate și din punct de vedere al securității și nu aveau o problemă, dar spre deosebire de televizoarele inteligente cu probleme de securitate, colectează informații detaliate despre utilizator. Utilizatorii pot limita numărul de informații colectate de televizor, dar trebuie să știe unde să caute în meniu și să renunțe la multe funcții ale televizorului.

Powered by Bullraider.com