KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Producătorii de aparate foto sunt rugați să adauge o măsură de securitate: criptarea

producatorii-de-aparate-foto-sunt-rugati-sa-adauge-o-masura-de-securitate-criptareaSpre deosebire de smarphone, computere și aplicații de mesagerie, aparatele de fotografiat nu folosesc criptarea pentru a proteja imaginile de hackeri sau de confiscarea lor de către autorități.

Un grup de fotojurnliști a trimis o scrisoare, la sfârșitul lui 2016, către producătorii de aparate de fotografiat și filmat în care cereau adăugarea unei măsuri standard de securitate: criptarea. Imaginile video și dovezile colectate de fotojurnaliști pot fi examinate și obținute de poliție, armată și vameși în țările care permit acest lucru, conform it.slashdot.org.

Criptarea ar putea proteja nu doar munca fotojurnaliștilor, ci și sursele acestora și infromațiile obținute de multe ori cu riscul pierderii vieții. Lipsa criptării îi face pe fotojurnaliști să aleagă între supunerea la risc a surselor prin folosirea de camere foto fără criptare sau folosirea de dispozitive mai puțin capabile dar care oferă criptare, precum iPhone.

Grupul care a trimis scrisoarea este alcătuit din peste 150 de jurnaliști și producători de filme. Producători de aparate foto precum Canon și Nikon au fost întrebați dacă vor adăuga criptarea pe dispozitivele lor, scrie ft.com.

Miliade de dispozitive conectate la internet, printre care și camerele de supraveghere sunt vulnerabile la atacuri cibernetice. O parte dintre producătorii de dispozitive conectate se luptă să le protejeze de hackeri prin folosirea tehnologiei de criptare. În lumea fotografiei imaginile foto și fotografiile au fost de multe ori confiscate sau furate, iar aparatele foto nu au o criptare inclusă pentru a proteja conținutul.

Freedom of the Press Foundation din SUA a precizat că lipsa criptări supune ricului pe fotojurnaliști, sursele și munca lor.

Răspunsul producătorilor din industrie este nu este foarte rapid în contextul în care vânzarea de aparate foto a scăzut în defavoarea telefoanelor inteligente care permit încărcarea imaginilor direct pe contul de social media.

În ceea ce privește conștientizarea securității aparatelor de fotografiat, aceasta nu este foarte mare dar ar putea crește pe măsură ce utilizatorii vor să își protejeze informațiile personale, conform Hiromi Yamaguchi, analist al Euromonitor.

Experții spun că implementarea criptării fără a compromite comfortul și experiența utilizatorului ar fi o provocare - în special pentru fotografii profesioniști care lucrează în zone de război și pentru cei care au anumite termene limită.

Producătorii de aparate de fotografiat nu au oferit un răspuns clar cu privire la un produs sau o dată când criptarea ar putea fi implementată. Olympus și Sony spun că dezbat acest subiect și cum ar putea fi implementată criptarea, dar nu au trecut la implementare. Canon nu a oferit detalii legat de acest subiect, scrie zdnet.com.

Powered by Bullraider.com