KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Avantajele și dezavantajele folosirii unui card biometric

avantajele-si-dezavantajele-folosirii-unui-card-biometricAnul trecut, Visa și Mastercard au anunțat implementarea de programe pilot pentru îmbunătățirea scurității și comfortului plăților cu cardul.

Atentificarea biometrică cu ajutorul amprentei sau a recunoașterii faciale și a vocii ar putea înlocui pe viitor codul PIN și alte coduri de securitate folosite pentru a plăti, conform mozo.com.au.

Plățile biometrice sunt considerate mai sigure și mai comfortabile ca mod de autentificare, mai ales dacă o persoană folosește mai multe carduri.

În afară de înlocuirea codului PIN, autentificarea biometrică ar putea fi folosită împreună cu codul PIN pentru a crea o autentificare în doi pași, un proces de securitate mult mai sigur.

Cardurile biometrice permit deținătorului să să autentifice prin apăsarea degetului pe un senzor. Astfel se așteaptă o simplificare a procesului și o reducere a timpului de completare a unei tranzacții. Cardul simplifică procesul de plată și oferă securitate, conform bankrate.com.

Dar încă nu se cunoaște cât vor costa aceste carduri. La început vor costa mai mult până va deveni ceva obișnuit. Conform unui studiu, deținătorii de carduri din SUA ar plăti pentru un astfel de card, dar are unele dezavantaje.

Cardurile EMV cu cip opreau duplicarea lor, dar nu și tranzacțiile online. Astfel, dacă un card biometric este furat, asta nu oprește hoțul să îl folosească în tranzacții online până când acesta nu este blocat, dar din punct de vedere al tranzațiilor fizice este sigur.

În plus, mai există îngrijorarea compromiterii informațiilor biometrice, dar nu se știe mai exact cum ar putea fi acestea folosite de cei care le obțin, depinzând și de felul în care sunt folosite de propietar.

 

 

 

Powered by Bullraider.com