KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Cum se poate afla dacă o dronă te filmează sau nu VIDEO

cum-se-poate-afla-daca-o-drona-te-filmeaza-sau-nu-videoCercetători ai Universității Negev Ben Gurion din Israel au descoperit o tehnică ce permite să detectăm când o dronă ne filmează sau fotografiză fără voia noastră.

Folosirea dronelor a adus și dezavantaje, nu doar avantaje. Dronele folosite de persoane nu tocmai bine intenționate pot foarte ușor încălca intimitatea altor persoane sau pot spiona companiile sau bazele militare, scrie securityinfowatch.com.

Un nou studiu al Universității Ben Gurion din Israel dezvăluie o tehnică folosită pentru a detecta fotografierea unei ținte de către o dronă care folosește un sistem criptat. Astfel se poate spune dacă drona și înregistrează ce faci, nu se remarcă doar prezența sa.

Cercetătorii au arătat cum este posibilă detectarea unei încercări de încălcare a intimității cuiva. O perdea inteligentă amplasată la fereastră a interceptat traficul video criptat transmis de dronă către operatorul său.

Ben Nassi, student și cercetător la Universitatea Ben Gurion, spune că cu ajutorul acestei tehnologii create de echipa sa, persoanele a căror intimitate le este invadată de utilizatorii de drone pot dovedi acest lucru în mod legal. Tot ce are nevoie cineva pentru a vedea dacă drona il înregistrează este un computer care folosește sistemul de operare Linux și o bandă de LED-uri care pot fi pornite și oprite la nevoie sau un filtru inteligent pentru geamuri, scrie jpost.com.

Tehnica descoperită de cercetători a fost denumită „Game of Drones”. În afară de cercetători din cadrul Universității Ben-Gurion, au mai participat și cercetători ai Institutului de științe Weizmann din Rehovot, Israel.

Imaginile arată cum un bărbat care folosește camera dronei pentru a se uita la ușa și geamul unei case. Persoana spionată folosește un filtru inteligent aplicat pe geamul ferestrei pentru a crea un stimul fizic care interceptează traficul criptat pe care îl transmite drona. Persoana spionată nu poate vedea imaginile, dar poate analiza semnalul transmis de donă în funcție de activarea și deactivarea filtrului.


 

 

 

Powered by Bullraider.com