KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Visa va testa carduri biometrice pe bază de amprentă

visa-va-testa-carduri-biometrice-pe-baza-de-amprentaVisa a anunțat două proiecte pilot de testare a cardurilor bimetrice pe bază de amprentă.

Luni, 15 ianuarie, Visa a anunțat inițierea a două proiecte pilot împreună cu băncile: America Credit Union și Bank of Cyprus prin care sunt testate carduri de plată EMV cu dublă interfață(cu cip și contactless), scrie pointofsale.com.

Pe măsură ce autentificare biometrică capătă avânt și  trecerea la carduri EMV este în desfășurare, proiectele pilot testează recunoașterea amprentei ca alternativă la codul PIN sau semnătură pentru a autentifica deținătorul cardului. Ambele programe sunt administrate prin intermediul programului Visa Ready for Biometrics, care susține cererea în creștere de soluții de autentificare biometrică.

Cum funcționează? Deținătorul cardului pune degetul pe senzor, se realizează o comparare a amprentei cu tiparul înregistrat anterior și păstrat în siguranță. Luminile verzi și roșii vor indica daca amprenta se potrivește sau nu. Datele biometrice vor fi stocate local pe card pentru a asigura confidențialitatea datelor clientului. Cardurile biometrice sunt compatibile cu PoS-urile deja existente, fie că acestea acceptă carduri contactless sau cu cip.

În cazul ambelor proiecte, clienții repectivelor instituții financiare pot opta pentru folosirea unui senzor de amprentă, situat pe cardul bancar, pentru a le fi verificată identitatea, în locul numărului PIN, parolei sau semnăturii, scrie itbusiness.ca.

Jack Forestell, director în cadul VISA, spune că programele pilot fac parte din angajamentul companiei de a susține tehnologiile în curs de apariție pentru a oferi o experiență de plată mai sigură.

MasterCard a lansat anul trecut un sistem de plăți biometrice, numit Identity Check, și a emis carduri biometrice în Africa de Sud.

Conform Visa, ambele proiecte pilot vor începe în prima pate a lui 2018, iar Visa va evalua experiența oferită deținătorilor de carduri și folosirea tehnologiei cardurilor biometrice în diferite medii de retail.

Cele două programe pilot vor folosi diferite platforme de tehnologie pentru serviciul biometric. Astfel, Bank of Cyprus va folosi tehnologia de la firma de securitate digitală Gemalto, iar Mountain America Credit Union se va baza pe tehnologia oferită de suedezii de la Fingerprint Cards AB și Kona-I din Coreea de Sud.

Powered by Bullraider.com