KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Armata SUA înlocuiește camere de securitate produse în China

armata-sua-inlocuieste-camere-de-securitate-produse-in-chinaO bază militară din SUA elimină camere de securitate produse în China pentru a nu crea o impresie greșită.

Reprezentanți ai armatei SUA au declarat că au înlocuit cinci camere de supraveghere de la baza militară Fort Leonard Wood, din statul Missouri, ca răspuns la o dezbatere care vizează posibilele vulnerabilități pe care le-ar putea avea dispozitivele produse în China, conform Gizmodo.com.

Cele cinci camere de securitate care au fost înlocuite fuseseră produse de Hikvision Digital Technology Company, ale cărei acțiuni sunt deținute în proporție de 42% de către guvernul chinez. Aceasta este doar una dintre companiile din China care sunt vizate de dezbatere.

Cel care conduce baza militară, colonelul Christopher Beck, a declarat pentru Wall Street Journal, că nu s-a crezut niciodată că camerele de securitate reprezentau un risc de securitate deoarece foloseau o rețea închisă. În plus acestea nu erau folosite pentru a supraveghea bunuri ce necesitau o securitate sporită.

Baza militară folosește 187 de camere de supraveghere. Cele cinci camere care au fost înlocuite se aflau la exterior pentru supravegherea drumurilor și parcării.

Săptămâna aceasta, a fost introdus un nou proiect de lege care înterzice guvernului american să folosească servicii de la furnizori ca Huawei sau ZTE, ambele companii chineze.

O comisie a Congresului american va ține o ședință luna aceasta pentru a determina dacă companiile mici sunt expuse riscului cibernetic după folosirea de dispozitive de la producători din China, conform americanmilitarynews.com.

În luna noiembrie 2017, Wall Street Journal a raportat că unii distribuitori de servicii de securitate  nu ar folosi sau ar restricționa folosirea de echipamente din China deoarece de tem că acestea ar putea fi folosite pentru a spiona Statele Unite.

Șeful bazei militare a precizat că camerele de securitate au fost înlocuite pentru „a elimina orice percepție negativă” în urma știrilor publicate în presă.

Hikvision spune că camerele de securitate sunt sigure și compania nu a fost acuzată de spionaj asupra Statelor Unite pentru guvernul chinez.

Un purtător de cuvânt al Hikvision a declarat că compania construiește și distribuie produse care trebuie să respecte cele mai înalte standarde nu doar de calitate, dar și de securitate. Majoritatea camerele sunt vândute de către distribuitori terți și compania nu poate accesa camerele după ce au fost vândute.

 

 

 

Powered by Bullraider.com