KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Brățara de securitate care respinge atacatorii printr-un miros neplăcut

bratara-de-securitate-care-respinge-atacatorii-printr-un-miros-neplacutO companie olandeză a inventat o brățară de securitate care îl protejează pe cel care o poartă de atacatori prin eliberarea unui miros neplăcut.

Nu mulți pot opta pentru folosirea de cuțite și arme pentru a se autoapăra. Brățara de autoapărare Invi poate fi folosită de aceștia. O încuietoare de argint conține un miros care poate opri un atacator fără violență, scrie engadget.com.

Pentru a activa brășara, cel care o poartă trebuie să activeze mica încuietoare de siguranță și să tragă tare de cureaua de piele. Astfel se sparge o capsulă ascunsă care conține mirosul urât. O singură inhalare a mirosului este suficientă pentru a a oferi victimei timp să scape sau sa cheme pe cineva în ajutor.

Pentru a ne apăra mai există și spray-uri pentru dezarmarea atacatorului sau pistoale cu electroșocuri. La CES 2018, firma olandeză Invi a prezentat brățara Invi pentru autoapărare, scrie ubergizmo.com.

Nu se știe ce miros este eliberat de brățară, dar a fost creat de mai multe organizații axate pe cercetare. Rămâne de vazăut dacă aceasta este o metodă eficientă de protecție. Brățara costă în jur de 60 de euro și este disponibilă în mai multe mărimi.

Compania spune că s-a inspirat de la sconcși în crearea brățării. Din păcate nu au folosit mirosul pentru o demonstrație în cadrul CES din motive evidente, conform huffingtonpost.co.uk.

În trecut a mai fost inventat un lacăt pentru bicicletă care răspândește un miros neplăcut dacă este tăiat.

 

 

 

 

Powered by Bullraider.com