KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

British Airways testează porți de îmbarcare biometrice în Statele Unite

british-airways-testeaza-porti-de-imbarcare-biometrice-in-statele-uniteCompania British Airways colaborează cu aeroportul din Los Angeles pentru implementarea unui sistem de recunoaștere facială la îmbarcare.

British Airways spune că este prima linie aeriană care testează porți de îmbarcare biometrice pentru zborurile din afara SUA. British Airways lucrează în parteneriat cu aeroportul din Los Angeles, scrie securitydocumentworld.com.

Asemănător recunoașterii faciale integrate în telefoanele mobile, aceste porți biometrice folosesc tehnologia unor camre video de înaltă definiție și permit pasagerilor să treacă după ce le sunt recunoscute trăsăturile unice ale feței. Acestea sunt verificate cu o scanare digitală a feței care a fost realizată în cadrul procesului de imigrare.

Noua tehnologie a fost creată de Vision-Box pentru a crea o călătorie fără griji pentru pasageri. Aceștia nu vor mai trebui să folosească pașaportul sau biletul de îmbarcare la poartă, ci numai la recepție și la ghișeul care se ocupă de securitate, scrie internationalairportreview.com.

În schimb, călătorii care părăsesc Statele Unite, privesc într-o cameră înainte de îmbarcare, asteaptă ca datele biometrice să fie verificate și apoi merg la avion.

Porțile care folosesc recunoașterea facială sunt folosite doar de clienți ai British Airways, care folosește aceași tehnologie și la Terminalul 5 de pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie.

Rezultatele folosirii acestor porți de îmbarcare au impresionat personalul de pe aeroportul din Los Angeles, fiind considerat o soluție inovativă care arată un potențial uimitor de a grăbi procesul de îmbarcare și păstrare a siguranței și securității în același timp.

 

 

 

Powered by Bullraider.com