KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

A fost creat un senzor inovator pentru fotografie, știință și securitate

a-fost-creat-un-senzor-inovator-pentru-fotografie-stiinta-si-securitateInginerii au produs o nouă tehnologie imagistică care poate revoluționa cercetarea medicală și a vieții, securitatea, fotografia și alte domenii care se bazează pe imagini de calitate obținute cu puțină lumină.

Inginerii școlii de inginerie Dartmouth Thayer au creat o nouă tehnologie de imagistică care poate revoluționa cercetarea medicală și a vieții, securitatea, tehnica fotografierii, cinematografia și alte aplicații care se bazează pe imagistică de înaltă calitate în codiții de iluminare slabă, scrie globalspec.com.

Quanta Image Sensor, numit pe scurt QIS, senzorul folosește cea mai nouă tehnologie de captare a luminii pentru a crea imagini digitale de înaltă calitate, ușor de reglat, foarte precise față de tehnologia folosită în prezent. Acest senzor funcționeazp chiar și cu lumină scăzută.

QIS poate capta sigur și să numere cel mai mic nivel de lumină, fotoni simpli, cu o rezoluție de un megapixel, sau un milion de pixeli, folosind o mii de cadre pe secundă. În plus, QIS poate face asta la lumină scăzută și la temperatura camerei în timp ce folosește tehnologia de imagistică încorporată. Alte tehnologii au nevoie de mixeli mai mari sau temperaturi scăzute sau ambele, scrie sciencedaily.com.

Spre exemplu, această tehnologie ar permite astrofizicienilor să vadă mai bine stelele de pe cer, biologiștii ar putea vedea mai bine celulele la microsocop.

Eric R. Fossum, profesor de inginerie la Dartmouth, spune că soluția  este compatibilă că semiconductoarele folosite pentru imagistica senzorilor și că este scalabilă pentru obținerea unei rezoluții mai mari de până la sute de megapixeli.

Echipa de cercetători dorește să extindă numărul de megapixeli. QIS culege informații de la fiecare foton, sau particulă de lumină, ceea ce duce la obținerea unor imagini digitale superioare. Echipa vrea ca Quis să conțină sute de milioane sau să ajungă la miliarde de mici pixeli (numiti „jot” care înseamnă pic) care să continue să scaneze rapid fotonii.

 

 

 

Powered by Bullraider.com