KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Beneficiile aduse de reguli biometrice pentru securitate

beneficiile-aduse-de-reguli-biometrice-pentru-securitateFolosirea biometriei pentru a îmbunătăți securitatea poate aduce mari beneficii dacă sunt respectate anumite reguli pentru protecția intimității persoanelor.

Când un sistem oferă și posibilitatea de a înșela angajatorul, este aproape inevitabil ca unii angajați să profite de asta, scrie bizjournals.com.

Spre exemplu, companiile care folosesc token-uri pentru monitorizarea activității angajaților se pot confrunta cu următoarele situații: angajați care împrumută obiectul cu care se autentifică pentru a accesa zone și informații la care nu au acces sau care le folosesc in locul altor angajati care nu sunt în acel moment la munca. Ambele comportamente cauzează probleme pentru angajator.

Urmărirea activității cu ajutorul identificării biometrice este o bună metodă pentru a rezolva aceste probleme. De cele mai multe ori angajatorii folosesc amprentele ca mijloc de identificare doarece recunoașterea facială, scanarea irisului sau analiza vocii nu pot fi implementate așa ușor.

Indiferent ce metodă de identificare biometrică este folosită, anagajatorii trebuie să aibă grijă cum o folosesc. În Statele Unite, spre exemplu, statul Illinois are o lege strictă care reglementează felul în care astfel de informații ale angajatului sunt stocate și folosite.

Chiar dacă nu există o lege, stabilirea și urmarea unor reguli în ceea ce privește informațiile biometrice poate reduce îngrijorarea angajaților cu privire la folosirea acestei metode de identificare. Regulile ar putea include informații despre ce informații biometrice vor fi colectate, motivul pentru care sunt folosite, un angajament din partea angajatorului că va păstra confidențiale informațiile și că le va proteja de riscul furtului de identitate, metodele de protecție și o definire clară a persoanelor vizate.

K&L Gates, un cabinet de avocatură care include avocați de pe cinci continente,a anunțat că va activa in domeniul respectării legilor referitoare la protecția datelor biometrice, conform biometricupdate.com.

Firma de avocatură va sfătui clienții cu privire la o serie de probleme și chestiuni de conformitate care includ: apărarea confidențialtății informațiilor biometrice, respectarea legilor legate de aceasta și dezcoltarea de programe de confidențialitate pentru companiile care folosesc sisteme biometrice în Statele Unite și în lume.

 

 

 

Powered by Bullraider.com