KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Producătorul de drone DJI este acuzat de SUA că spionează pentru guvernul chinez

producatorul-de-drone-dji-este-acuzat-de-sua-ca-spioneaza-pentru-guvernul-chinezDepartamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite acuză producătorul de drone DJI că spionează pentru guvernul chinez.

Agenția de imigrare si control a frontierei (ICE) a SUA a emis un memorandum în care susține că DJI Science and Technology oferă guvernului chinez informații referitoare la infrastructuri importante și date legate de modul de aplicare a legilor. Biroul de control al frontierei spune că informațiile se bazează pe „surse sigure și gratuite din industria producătorilor de drone”, conform engadget.com.

Conform ICE, modul în care DJI selectează conturile pe care le spionează are legătură cu accesul la imagini cu căi ferate, utilități, companii care oferă apă potabilă, precum și clădirile în care sunt depozitate arme. Conform agenției de control a frontierei, guvernul chinez ar putea folosi imaginile colectate de dronele DJI pentru a ataca fizic și cibernetic Statele Unite și cetățenii săi.

Memorandumul acuză DJI și de colectarea de informații pentru recunoașterea facială prin intermediul aplicațiilor mobile indiferent dacă această funcție este activată sau nu, scrie theinquirer.net.

DJI respinge afirmațiile ICE într-o declarație pentru New York Times.

Un purtător de cuvânt al DJI a spus că utilizatorii pot controla cât acces oferă companiei la datele lor și că datele împărtășite de utilizator sunt folosite respectând legea, conform New York Times.

Aceste acuzații duc la o dezbatere mai largă legată de securizarea marii rezerve de informații care sunt colectate de companiile de tehnologie. 

Armata Statelor Unite ale Americii a interzis, în luna august, folosirea dronelor DJI ale producătorului chinez din cauza unor vulnerabilități de securitate care, la acea dată, nu au fost specificate. Memorandumul ICE a fost făcut public de curând, dar datează din luna august.

 

 

 

Powered by Bullraider.com