KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Fondul de investiții Vitruvian Partners achiziționează 30% din acțiunile Bitdefender

fondul-de-investitii-vitruvian-partners-achizitioneaza-30-din-actiunile-bitdefenderFondul de investiții Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acționar al Btdefender, cel mai mare producător român de software, odată cu achiziția pachetului minoritar de aproximativ 30%.

Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunțat că fondul de investiții Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acționar al companiei, odată cu achiziția pachetului minoritar de aproximativ 30%, deținut de fondul de investiții Axxess Capital. Ca urmare a acestei tranzacții, valoarea companiei Bitdefender este stabilită la peste 600 de milioane de dolari, scrie capital.ro.

Bitdefender va fructifica noul parteneriat cu Vitruvian Partners pentru a-şi întări poziţia de lider atât în piaţa de soluţii de securitate pentru companii, cât şi în cea pentru utilizatori individuali. Bitdefender şi-a extins amprenta internaţională în ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din Bucureşti. Astfel, peste 40% din vânzările companiei provin de pe piaţa nord-americană, una dintre regiunile cu cele mai mari creşteri la nivel global. Bitdefender are 1.300 de angajaţi în nouă ţări, care deservesc clienţi din peste 150 de pieţe şi o reţea de circa 7.000 de parteneri revânzători.

Vitruvian Partners este un fond de investitii paneuropean, cu sediul in Marea Britanie, care se concentreaza pe companii de tehnologie cu crestere rapida. Vitruvian sustine companiile din portofoliu sa scaleze businessul printr-un mix de asistenta operationala si initiative strategice, inclusiv achizitii. Astfel de investitii includ companii precum Just Eat, FarFetch, Skyscanner, Voxbone, Ebury, CRF Health, Trustpilot, Callcredit si Snow Software, scrie hotnews.ro.

Cofondatorii Bitdefender, Mariuca si Florin Talpes, vor continua sa detina pachetul majoritar din Bitdefender. Un grup de investitori privati mai detin o participatie minoritara din companie.

Tranzactia dintre Axxess Capital si Vitruvian Partners a fost intermediata de reprezentantii filialei din Londra a Deutsche Bank AG si urmeaza a fi supusa aprobarilor institutii de reglementare.

Bitdefender spune ca peste 50% dintre angajatii sai sunt implicati in activitati de cercetare si dezvoltare in cele patru centre R&D din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

În 2007, Axxess Capital, împreună cu alți investitori au devenit acționari ai Bitdefender. Atunci, compania era evaluata la 100 milioane dolari.

 

 

 

Powered by Bullraider.com