KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Guvernul australian ar putea oferi acces companiilor la sistemul de recunoaștere facială

guvernul-australian-ar-putea-oferi-acces-companiilor-la-sistemul-de-recunoastere-facialaGuvernul australian ar putea permite băncilor și companiilor de telecomunicații să acceseze sistemul național de recunoaștere facială în schimbul unei taxe.

Îngrijorările legate de folosirea de sisteme de recunoaștere facială de către guvernul Australian nu țin doar de posibilitatea folosirii acestuia pentru supravegherea în masă a cetățenilor ci și de faptul că datele ar putea fi împărtășite cu alte părți care s-ar putea să nu fie de încredere, conform engadget.com.

Ziarul The Guardian a obținut documente care arată că Procurorul General al Australiei discută cu bănci și firme de telecomunicații despre testarea folosirii private a Serviciului de Verificare a Feței în 2018. Companiile vor trebui să primească acordul din partea cetățeanului și vor trebui să demonstreze că respectă legea care reglementează folosirea recunoașterii faciale. Companiile ar putea folosi recunoașterea facială pentru a combate fraudele și pentru a verifica identitatea clienților.

Abordarea ar fi similară unui serviciu deja existent, prin care companiile pot verifica informațiile din documente ca permisul de conducere sau pașaport. Pentru a folosi acest serviciu companiile plătesc o taxă statului pentru fiecare verificare.

Monique Mann, director al Australian Privacy Foundation, spune că obținerea acordului din partea  clienților pentru a folosi recunoașterea facială nu ar fi suficient pentru protecția consumatorului. Dacă accesarea unui serviciu ar fi condiționată de permiterea folosirii recunoașterii faciale, atunci consumatorul ar fi nedreptățit, citează theguardian.com.

Pe lângă această problemă, nu se va putea controla modul în care companiile stochează și folosesc informațiile furnizate de recunoașterea facială.

La începutul lunii octombrie, s-a anunțat că poliția din Australia  va crea o bază de date cu fotografii ale suspecților de terorism. Recunoașterea facială va fi folosită pentru a-i identifica, conform securityportal.ro.

Prim ministrul australian, Malcolm Turnbull, a declarat că baza de date va fi creată cu intenția de a accelera procesul de identificare a potențialilor suspecți de terorism și că va înlocui un sistem care face să dureze chiar o săptămână până sunt obținute informațiile necesare.

Turnbull a declarat că sistemul nu va fi conectat la rețeaua de camerele cu circuit închis deja existente, ușurând temerile că autoritățile caută să creeze un sistem de detecție automat.

În plus, aeroporturile din Australia vor folosi software-ul de recunoaștere facială cel mai devreme începând din 2018.

 

 

 

Powered by Bullraider.com