KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Uniunea Europeană plănuiește să crească securitatea plăților online

uniunea-europeana-planuieste-sa-creasca-securitatea-platilor-onlineComisia Europeană a dezvăluit noi reguli menite să facă plățile online mai sigure și să crească competiția între instituțiile financiare.

Comisia Europeană a aprobat luni un set de reguli care cresc competiția și îmbunătățesc securitatea felului în care oamenii plătesc pentru bunuri și servicii în Uniunea Europeană, scrie independent.co.uk.

„Noile reguli vor ghida toți actorii de pe piață, vechi și noi, pentru a oferi servicii de plată mai bune pentru consumatori în timp ce asigură securitatea lor,” a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Comisia speră ca prin sporirea comerțului online să poată șterge granițele legate de vânzări pentru a ajunge la o creștere economică.

Legea revizuită va intra în vigoare pe 13 ianuarie, iar unele dintre elementele de securitate aprobate nu vor fi obligatorii decât din septembrie 2019, pentru a da timp firmelor și băncilor.

Conform legii, de anul viitor, cumpărătorii vor avea nevoie de două elemente diferite pentru a-și confirma identitatea înainte de a achiziționa bunuri și servicii online. Unul dintre ele constă într-un dispozitiv fizic precum un card sau un telefon mobil, cel de-al doilea fiind reprezentat de o parolă sau un element biometric, cum este amprenta, scrie dw.com.

Comisia Europeană anticipează că noua soluție de plată va fi oferită în mare parte de companii denumite: companii FinTech.

Comisia a precizat că noile reguli vor reduce seminificativ nivelele de fraudă pentru toate metodele de plată, în special cele online.

Parlamentul și Consiliul European au trei luni la dispoziție pentru a analiza atent noile reguli.

 

 

 

Powered by Bullraider.com