KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Germania interzice smartwatch-urile pentru copii din motive de securitate

germania-interzice-smartwatch-urile-pentru-copii-din-motive-de-securitateAgenţia naţională germană de telecomunicaţii a interzis ceasurile inteligente pentru copii şi îi roagă pe părinții care au achiziționat un astfel de ceas să le distrugă.

Agenţia naţională germană de telecomunicaţii, Bundesnetzagentur, a interzis ceasurile inteligente pentru copii şi îi roagă frumos pe părinţii care au achiziţionat deja acest tip de gadget pentru copiii lor să le distrugă cât mai rapid cu putinţă, conform adevarul.ro.

Bundesnetzagentur este de părere că smartwatch-urile pentru copii se pot transforma, fără ştirea familiei, în dispozitive de ascultare care pot fi accesate de către persoane rău-voitoare.

Agenţia germană de telecomunicaţii nu a făcut referire la potenţialul acestora de a fi ”sparte” de către hackeri, care pot afla ulterior poziţia în timp real a copilului care poartă dispozitivul compromis. O atenţionare cu privire la acest lucru a fost însă emisă de BEUC, Autoritatea Europeană de Protecţie a Consumatorului.

Aceste smartwatch-uri sunt, de regulă, recomandate pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani şi oferă funcţiile de bază ale unui telefon, precum apelare, agendă de contacte şi GPS. European Consumer Organization, în studiul pe care l-a întreprins, a descoperit că smartwatch-urile pentru copii ale unora dintre producători trimit date necriptate către servere din China, conform monitorulexpres.ro

În luna octombrie, o companie din Oslo, Norvegia, și o Asociație pentru protecția Consumatorilor au publicat rezultatele unei investigații asupra securității unor ceasuri inteligente destinate copiilor, conform securityportal.ro.

Proiectul a descoperit defecte de securitate semnificative, funcții de securitate care nu sunt de încredere și lipsa de protecție a consumatorilor. Ceasurile inteligente care au fost testate sunt Gator 2, TickTalk, Xplora și Tinitell și aplicațiile mobile ale acestora.

Powered by Bullraider.com