KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Unele camere de securitate încă sunt vulnerabile la atacuri cibernetice

unele-camere-de-securitate-inca-sunt-vulnerabile-la-atacuri-ciberneticeExperții în securitate avertizează că imaginile înregistrate de camerele de supraveghere pot fi obținute de hackeri de la camerele care nu au un nivel de securitate adecvat.

Noi vulnerabilități ale unor camere de interior populare ce se conectează la internet pot fi exploatate de hackeri pentru a obține controlul total al dispozitivelor, scrie zdnet.com.

Foscam C1 Indoor HD Camera este produsă în China de ShenZhen Foscam Intelligent Technology Co. Cercetătorii de la Cisco Talos au descoperit vulnerabilități ale camerei care permit hackerilor să o acceseze de la distanță. Noile vulnerabilități sunt diferite de altele mai vechi, care au fost făcute publice în luna iunie.

Cercetătorii de la firma de securitate Refirm Labs, o nouă firmă din SUA, a descoperit că imaginile înregistrate de camerele de supraveghere conectate la internet pot fi spionat chiar și de cei mai puțin experimentați hackeri, conform fortune.com.

Refirm vrea să facă publice aceste vulnerabilități care afectează dispozitive ca routerele și camerele TRENDnet și Belkin, precum și camerele de securitate de la Dahua.

Conform Refirm, camerele TV-IP344PI ale TRENDnet nu necesită autorizare sau autentificare pentru a le accesa, ci doar adresa IP a dispozitivului. Compania a fost anunțată de descoperirea vulnerabilității în această săptămână.

De asemenea, compania a anunțat în iunie și în octombrie compania Belkin cu privire la existența unor vulnerabilități ale unui router, iar compania a remediat problemele.

În cazul camerei IPC-HDW4300S de la Dahua, compania abia a aflat de existența unei vulnerabilități.

Powered by Bullraider.com