KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Camera cu termovizune fără diafragmă de la Tamron

camera-cu-termovizune-fara-diafragma-de-la-tamronTamron, o companie din Statele Unite, care este lider piață de sisteme optice pentru diverse aplicații a creat o cameră cu termoviziune fără diafragmă.

În genereal, o cameră cu termoviziune are nevoie să obțină date de referință prin ajustarea unei diafragme mecanice la fiecare 2-3 minute pentru a obține o temperatură exactă și imagini termice stabile. Cu toate acestea, când diafragma se închide generează un zgomot și imaginile video se opresc pe moment și există și o îngrijorare legată de durabilitatea diafragmei, conform securityinfowatch.com.

Tamron a creat o cameră cu termoviziune fără diafragmă prin adoptarea unui senzor termic amorf din siliciu care reproduce temperatura foarte bine în timpul schimbărilor. Lipsa diafragmei permite funcționarea camerei fără zgomot sau opriri ale înregistrărilor.

Camera de la Tamron cu termoviziune și fără diafragmă nu este singura de acest fel.

O versiune a Compact Eye, o cameră cu termoviziune, este prezentată și fără diafragmă, putând genera imagini care nu rămân blocate. Aceasta are un sistem integrat care previne pâlpâirea imaginii, conform engineerlive.com.

Teledyne DALSA a prezentat în aprilie 2016 o cameră cu infraroșu pentru aplicații industriale, numită Calibir GX. Seria de camere Calibir GX folosește termoviziunea și nu are o diafragmă. Acestea au fost special create pentru sisteme de monitorizare care să ruleze mult timp, scrie marketwired.com.

Powered by Bullraider.com