KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

O firmă de securitate susține că a creat o mască care poate păcăli Face ID VIDEO

o-firma-de-securitate-sustine-ca-a-creat-o-masca-care-poate-pacali-face-id-videoFirma de securitate Bkav ar fi creat o mască care poate învinge Face ID, sistemul de securitate al noului iPhone X.

Face ID este noul sistem de securtate de la Apple care este folosit pentru a autentifica utilizatorii iPhone X. Acesta înlocuiește senzorul Touch ID care permite scanarea amprentei, conform phonearena.com.

Apple susține că Face ID este atât de sigur încât o persoană oarecare nu poate debloca telefonul iPhone X al unei alte persoane. Firma de securitate susține că folosindu-se de cunoștiințele legate de inteligența artificială, ce este folosită pentru recunoașterea feței a putut crea o mască care să păcălească sistemul. Masca a fost creată folosind diferite materiale: siliconul a fost folosit pentru nas, iar printarea 3D pentru alte zone împreună cu printarea 2D.

Demonstrația arată cum Face ID funcționează din prima, deși nu este clar câte încercări au făcut cei de la Bkav înainte să producă o mască care funcționează fără greșeală. Compania spune că au început proiectul pe 5 noiembrie și l-au terminat în aproximativ 5 zile. Costul pentru crearea mășii ajunge la 150 de dolari fără a mai pune la socoteală și printarea 3D, scrie engadget.com.

Ca răspuns, cei de la Apple au atras atenția asupra felului în care Face ID detectează fețele și autentifică utilizatorii. Cei de la Bkav recunosc că efortul depus face dificilă compromiterea utilizatorilor obișnuiți. Această problemă este o îngrijorare a politicienilor, celebrităților și persoanelor care aplică legea. Pentru a obține informațiile stocate pe telefoanele lor merită efortul. Dacă cineva este atât de determinat încât să constriască o mască personalizată pentru a păcăli sistemul de recunoaștere facială și o și poate folosi, atunci îngrijorările de securitate sunt mult mai mari decât cele legate de funcționarea Face ID.

În plus, această realizare evidențiază faptul că autentificarea biometrică este mai mult pentru comoditate, decât o soluție de securitate fără cusur. Asta face ca o măsură obișnuită de securitate să devină atât de ușor de folosit încât o alegi în loc să lași dispozitivul neprotejat.

 

 

 

Powered by Bullraider.com