KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Ce este un Centru de Securitate al Operațiunilor și ce rol are în companie?

ce-este-un-centru-de-securitate-al-operatiunilor-si-ce-rol-are-in-companieUn Centru de Securitate al Operațiunilor este folosit pentru a combate amenințările cibernetice și necesită noi funcții care să ajute la protejarea afacerii.

În ultima prioadă, hackerii care lansează campanii de atac nu sunt doar tineri obișnuiți ce vor să facă bani din asta ci mult mai experimentați, ca programele de spionaj ale guvernelor sau grupuri de activiști în domeniul cibernetic, conform securityinfowatch.com.

Pentru a le face față este nevoie de un Centru de Securitate al Operațiunilor. Scopul acestui centru este de a detecta, alerta, investiga, proteja și oferi vizibilitate asupra amenințărilor cu care se confruntă o organizație. Construirea unui Centru de Securitate al Operațiunilor cere timp. Este la fel ca crearea unui software care rezolvă o serie de probleme. Pentru construirea unui astfel de centru este necesară înțelegerea rolului oamenilor, proceselor și tehnologiei în companie.

Oamenii care lucrează în acest Centru de Securitate al Operațiunilor trebuie să formeze o echipă de analiști, persoane care se ocupă de incidente, cercetători și personal administrativ. Procesele trebuie să includă la bază o simplă automatizare care să permită răspunsuri standardizate pentru fiecare tip de incident, investigație și remedii pentru ca o colaborare eficientă dintre membrii echipei să dea roade.

Tehnologia din Centrul de Securitate al Operațiunilor trebuie să permită colectarea, stocarea, analizarea informațiilor și detectarea anomaliilor din informații și luarea unor măsuri împotriva acestora.

Noua generație de Centre de Securitate al Operațiunilor trebuie să folosească automatizarea, analiza comportamentului, izolare a securității și machine learning. Automatizarea permite utilizatorilor să facă mai mult cu mai puține resurse, și aceste resurse care se împuținează sunt profesioniștii calificați în securitate.

Un Centru de Securitate al Operațiunilor adună echipa de securitate IT care este responsabilă de monitorizarea și analizarea posturii de securitate a unei organizații în mod constant. Centrele de Securitate a Operațiunilor monitorizează și analizează activitatea rețelelor, serverelor, dispozitivelor, bazelor de date, aplicațiilor, site-urilor web și a altor sisteme, căutând activități anormale care ar putea indica prezența unui incident de securitate, conform digitalguardian.com.

Pentru crearea unui Centru de Securitate al Operațiunilor primul pas constă în definirea unei strategii care include toate scopurile de business de la diversele departamente ale unei companii, precum și susținerea și aportul directorilor.

Pentru a obține cele mai bune rezultate în protejarea companiei, Centru de Securitate al Operațiunilor trebuie să țină pasul cu cele mai noi informații legate de amenințări și să le folosească pentru a îmbunătăți mecanismele interne de detecție și apărare.

 

 

 

Powered by Bullraider.com