KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

O nouă companie vrea să îmbunătățească securitatea portofelelor hardware pentru Bitcoin

o-noua-companie-vrea-sa-imbunatateasca-securitatea-portofelelor-hardware-pentru-bitcoinAsicVault este o companie estoniană care vrea să revoluționeze piața de portofele hardware pentru criptomonede prin introducerea unei noi generații de portofele securizate fizic.

Conform companiei, dispozitivul va avea același nume: AsicVault. Compania este încrezătoare că noul portofel hardware va înlocui Trezor, Trezor T și Ledger Blue datorită securității oferite, scrie cointelegraph.com.

AsicVault folosește mai multe nivele de securitate peste tot. Codurile secrete sunt stocate în siguranță pe microcipul Secure Element și sunt criptate de mai multe ori. În plus, un nivel suplimentar de securitate este asigurat de funcția Physically Unclonable Function (PUF) care este folosită pentru a criptat toate informațiile.

AsicVault adaugă detecții pasive și active ale intruziunilor. Dispozitivul a fost creat pentru a preveni încercările de modificare a componentelor electronice, care nu pot fi detectate. toate funcțiile de criptare sunt susținute de un condensator electric foarte puternic și tot dispozitivul a ajuns să îndeplinească cerințele necesare pentru a ajunge la nivelul 4 de securitate. Asta înseamnă că nimeni nu poate accesa dispozitivul fără a-l face să nu poată fi folosit.

Conform AsicVault  dispozitivele care sunt deja prezente pe piață necesită folosirea unui cod PIN care poate fi uitat cu ușurință dacă nu este folosit zilnic. AsicVault susține că microprocesorul poate întări parola de două milioane de ori folosind PBKDF2 SHA-512, în timp ce alte dispozitive de la alte companii pot face asta de doar 2.000 de ori.

De asemenea, AsicVault poate fi folosit și ca dispozitiv extern de criptare al hard disk-ului și include măsuri care să asigure utilizatori că dispozitivul nu este contrafăcut.

Ledger este un startup din Franța ce produce portofele hardware pentru mai multe criptomonede. Aceste mici dispozitive au un element de siguranță. Și smartphone-ul are un element de siguranță pentru cititorul de amprente sau pentru plățile care folosesc NFC, scrie securityportal.ro.

Dispozitivele produse de Ledger rulează sarcinile direct cu elementul de siguranță, făcând ca procesul să fie mult mai sigur ca rularea unei aplicații pe telefon sau pe computer. Astfel bitcoin poate fi protejat fără ca utilizatorul să aibă multe cunoștiințe legate de securitate. Nimeni nu poate accesa cheile private de pe dispozitiv. Dispozitivul verifică constant integritatea softului.

Ledger Nano S este cel mai popular dispozitiv al companiei. Este de mărimea unui USB și are un mic ecran. După inițierea unei tranzacții de la computer, trebuie să confirmi pe dispozitiv și să introduci un cod PIN. Astfel, chiar dacă computerul a fost compromis, tranzacția nu va avea loc pe dispozitiv și nu o vei putea confirma.

 

 

 

Powered by Bullraider.com