KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

IBM lansează o nouă tehnologie de securitate pentru depistarea fraudelor financiare

ibm-lanseaza-o-noua-tehnologie-de-securitate-pentru-depistarea-fraudelor-financiareIBM lansează o nouă funcție capabilă să descopere fraudele ce vizează conturile de utilizator încă din primele faze.

IBM Security a anunțat la sfârșitul lunii octombrie o nouă funcție a IBM Trusteer care ajută băncile să identifice conturile false înainte ca acestea să fie deschise. Tehnologia protejează consumatorii chiar dacă nu sunt clienți ai băncii care este vizată de contul fals, scrie finextra.com.

Fraudele care vizează identitate contină să fie o provocare globală și costisitoare pentru bănci și instituții financiare. În ultimii șase ani, 112 miliarde de dolari au fost furați prin intermediul fraudei. Acest trend va continua dacă sunt luate în considerare breșele de securitate în urma cărora sunt obținute informații personale de identificare ca adrese, date de naștere, coduri numerice personale și altele.

Noua tehnologie a IBM Security ajută la detectarea încercărilor de fraudare cu ajutorul analizei și informațiilor despre rețeau IT care încearcă să deschidă noul cont prin compararea informațiilor pozitive cu indicatorii negativi care învăluie tranzacția.

Spre exemplu, detaliile legate de adresa IP de unde se creează contul, localizrea pe hartă/ ora locală și  protecția dispozitivului folosit pot ajuta la detectarea activităților frauduloase. Dacă acestea diferă de cele ale unui utilizator obișnuit, este un semn că noul cont poate fi creat pentru a frauda.

Există multe tipuri de fraude online, dar cea mai des folosită este folosirea de conturi false, relatează eweek.com.

Din punct de vedere al implementării, serviciul numit New Account Fraud este integrat pe pagina web unde clienții IBM Trusteer găzduiesc formularele de deschidere ale unui nou cont, iar tehnologia urmărește multe caracteristici legate de deschiderea unui nou cont. IBM Trusteer verifiă dacă același dispozitiv sau elemente ale dispozitivului au fost folosite în trecut pentru a frauda, deoarece atacatorii nu își schimbă dispozitivul pentru fiecare fraudă în parte.

De asemenea, conturile false nu sunt folosite imediat, făcând detectarea lor chiar mai greu de realizat. IBM Trusteer poate detecta conturile false și după ceva timp după ce a fost creat deoarece New Account Fraud verifică și factorii de risc care pot apărea după deschiderea unui nou cont.

 

 

 

Powered by Bullraider.com