KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Majoritatea consumatorilor nu au încredere în securitatea dispozitivelor conectate la internet

majoritatea-consumatorilor-nu-au-incredere-in-securitatea-dispozitivelor-conectate-la-internetO cercetare realizată de firma Gemalto, ce oferă servicii de securitate digitală, arată că 90% dintre consumatori nu au încredere în securitatea dispozitivelor Internet of Things (IoT).

Securitatea este o îngrijorare cunoscută în ceea ce privește dispozitivele Internet of Things și se pare că este chiar o prioritate pentru mulți consumatori, conform mediapost.com.

Este atât de importantă încât mulți spun că aceasta ar trebui să aibă un set de reguli pe care să le respecte, conform unui nou studiu realizat la nivel global.

Majoritatea consumatorilor (54%) dețin patru dispozitive IoT, numai 14% cred că au informații despre securitatea IoT și aproape toți (90%) cred că ar trebui să existe reguli pentru securitatea IoT.

La studiu au participat 1.100 de directori de business care decid achizițiile de tehnologie și 11.000 de consumatori. Cercetarea a fost realizată de Vanson Bourne pentru Gemalto.

Consumatorii au o serie de îngrijorări referitoare la securitate IoT ca: preluarea controlului dispozitivului de către un hacker, scurgerea informațiilor despre client, accesarea informațiilor personale de către un hacker, vulnerabilitățile de securitate ale IoT pot fi folosite pentru infracțiuni, schimbarea setărilor dispozitivului de către un hacker, disponibilitatea și împărtășirea datelor de pe mai multe dispozitive și lipsa ajutorului din partea producătorului în cazul unei probleme de securitate.

În ceea ce privește investițiile în securitatea dispozitivelor IoT, cercetarea a descoperit că furnizorii de servicii și producătorii de dispozitive IoT cheltuiesc 11% din bugetul total de producție pentru securizarea dispozitivelor IoT. Studiul a descoperit că aceste companii recunosc importanța protejării dispozitivelor și a datelor pe care le genereazp și transmit, jumătate dintre acestea adoptând o abordare care include securitatea încă de la crearea dispozitivului. Două treimi (67%) din organizații precizează criptarea ca principală metodă de securizare a dispozitivelor, iar dintre aceștia 62% criptează datele imediat ce ajung pe dispozitiv, iar 59% le criptează când sunt transmise către un alt dispozitiv. 92% dintre companii au raportat o creștere a vânzărilor după implementarea măsurilor de securitate, conform intelligenttransport.com.

Cercetarea sugerează că companiile sunt în favoarea unor reguli care să stabilească clar cine este responsabil pentru securizarea dispozitivelor IoT și a datelor și care să stabilească și ce înseamnă nerespectarea lor. Î cazul organizațiilor 96% dintre acestea vor ca guvernele să stabilească legi pentru reglementarea securitatății IoT.

 

 

 

Powered by Bullraider.com