KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

ELKO Romania anunţă distribuţia de produse OPTEX

elko-romania-anunta-distributia-de-produse-optexELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuţia unei game largi de echipamente și soluții IT, anunţă semnarea parteneriatului de distribuţie cu OPTEX, companie lider în dezvoltarea de senzori de detecţie.

OPTEX este o companie japoneză, fiind fondată de trei ingineri în anul 1979. De-a lungul timpului, compania s-a remarcat printr-o serie de lansări de produse şi de tehnologii ce au reinventat sistemele de siguranță şi de detecţie. Printre cele mai importante realizări se numără lansarea în 1980 a primului senzor infraroşu pasiv dedicat uşilor automate, lansarea în 1993 a unui senzor ce putea detecta nivelul de transparenţă al apei sau lansarea în anul 2004 a primului senzor long-range dedicat supravegherii la exterior ce foloseşte tehnologie digitală de comunicaţie. 

Printre cele mai recente achiziţii ale OPTEX se numără Raytec Limited în 2012, o companie specializată în sisteme de iluminare pentru CCTV, sau Fyber Sensys, o companie ce dezvoltă sisteme de securitate bazate pe cabluri de fibră optică. 

Cu ocazia semnării noului contract, ELKO Romania a devenit distribuitor oficial al senzorilor PIR de exterior şi de interior, urmând ca modelele să fie incluse treptat în ofertele companiei. Printre alte produse OPTEX care se află în portofoliul ELKO se numără barierele IR, senzorii laser și senzorii de vibrație.

Semnarea parteneriatul cu OPTEX vine ca răspuns la misiunea ELKO de a aduce pe piaţa din România produse şi tehnologii care construiesc soluţii complete și care pot genera noi oportunităţi de business pentru clienții noștri. Viitorul stă în interconectivitate şi în diferenţiere”, a declarat Gabriela Gheorghe, Director General ELKO Romania

Senzorii OPTEX completează sistemele de securitate bazate pe camere de supraveghere de reţea sau senzori de mişcare tradiţionali. Disponibilitatea senzorilor OPTEX prin distribuția ELKO va fi completată de o serie de evenimente tehnice și comerciale pe teme care au în vedere valorificarea optimă a soluțiilor de siguranță ce includ senzorii.

Aplicabilitatea extinsă a senzorilor OPTEX permite folosirea lor în sisteme de securitate complexe, un domeniu fiind cel industrial, sau integrați în sisteme de siguranță care cuprind atât elemente  pentru interior, cât şi pentru exterior. În funcţie de scenariul de securitate, produsele OPTEX pot fi conectate la diferite alte sisteme adiacente, clienţii putând apela la modele ce permit o detecţie ce porneşte de la 60m şi ajunge la 200m”, a declarat Jacek Wójcik, Sales Director CEE Optex.

Unul dintre senzorii comercializaţi de ELKO Romania este şi modelul fotoelectric SL-650QN. Acesta poate să detecteze obiecte sau persoane aflate în mişcare de la o distanţă de 200m, prin folosirea unei unde IR şi a unui receptor. Senzorul poate activa în mod automat funcţia PTZ a camerei de supraveghere sau uşile de acces inteligente. Are o rată de acurateţe de 95%,  având astfel capacitatea de a reduce numărul de alarme false cauzate de păsări sau vegetaţie. 

Senzorii OPTEX vor putea fi în curând comandați direct din stocul de produse ELKO Romania.

 

 

 

Powered by Bullraider.com