KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Folosirea ilicită a Apple Watch, surprinsă la un meci de baseball

folosirea-ilicita-a-apple-watch-observata-la-un-meci-de-baseballAutoritățile din baseball au prins o echipă de baschet că a trișat folosind Apple Watch pentru a descoperi și folosi semnalele transmise de cel care trebuie să prindă mingea.

Printre multele tradiții pe care jucătorii și antrenorii care fac parte din prima ligă de baseball din America de Nord le păstrează de la apariția acestui sport în secolul 19 și probabil cel mai necinstit este furtul semnelor. Memebrii echipelor , în mod obișnuit, au nevoie să comunice pe teren, mai presus de toate pentru ca cel care prinde mingea să poată spune aruncătorului de minge ce fel de aruncare vrea ca acesta să execute. De obicei ei transmit astfel de mesaje printr-o serie de gesturi dinainte stabilite. Dar pentru fiecare jucător care transmite astfel de mesaje, un membru al echipei adverse îl urmărește, încercând să descifreze mesajul. În ceea ce privește regulamentul și regulile scrise, încercările de a descoperi semnele fără ajutorul tehnologiei sunt permise, scrie The Economist.

Dar odată cu creșterea folosirii camerelor video și a dispozitivelor electronice crește și tentația modernizării proceselor de obținere a informațiilor despre aceste semne. Conform unui raport publicat de New York Times, echipa de baseball Boston Red Sox a folosit un Apple Watch în efortul de a citi semnele celui care trebuie să prindă mingea și să transmită informația către cel care trebuia să o lovească înaintea fiecărei aruncări. Acuzația - care are și dovezi video -  vine de la echipa rivală New York Yankees.

Investigatorii au confirmat acuzațiile celor de la Yankees că antrenorul de la Red Sox și-a folosit ceasul Apple ca să primească mesaje despre următoarele aruncări ale echipei adverse din camera în care o parte din echipa urmărea meciul pe ecran. Mesajele erau transmise jucătorilor de pe bancă care trimiteau semnale coechipierilor de pe teren, scrie nytimes.com.

Folosirea tehnologiei pentru a descoperi semnalele folosite de echipa adversă nu este permisă de regulament.

Richard Ting, un locuitor din Boston, a realizat un experiment pentru a vedea cât de repede se transmit mesajele pe un ceas Apple de la un iPhone ca apoi acesta să fie transmis mai departe. El a precizat că pentru a transmite mesajul cum trebuie, cel care trebuia să lovească mingea cu bâta putea să aibă un ceas Apple la mână și să primească mesaje sub formă de vibrații care să îi spună la ce fel de aruncătură să se aștepte.

Echipa de baseball Red Sox nu este prima care să profite de Apple Watch pentru a-l folosi în scopuri ilicite. Utilizatorii Reddit au postat un mod de a trișa la examene prin transferarea unor documente pe ceas, fiind declarat cel mai ușor mod de a copia la examene.

Dar firmele care organizează examene au răspuns la această problemă prin interzicerea ceasurilor digitale sau a altor tehnologii de purtat în centrele de testare.

 

 

 

Powered by Bullraider.com