KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Ucraina va introduce un sistem de control biometric la punctele de frontieră de anul viitor

ucraina-va-introduce-un-sistem-de-control-biometric-la-punctele-de-frontiera-de-anul-viitorPreședintele Ucrainei a anunțat că va fi introdus un sistem de control biometric al cetățenilor străini la punctele de trecere a frontierei, din 1 ianuarie 2018.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat un decret privind introducerea sistemului de control biometric al persoanelor la punctele de trecere a frontierei începând de la 1 ianuarie 2018, a anunțat vineri serviciul de presă al președinției, citat de agenția Xinhua, relatează Agerpres.

În iulie, Consiliul național ucrainean de securitate și apărare a propus introducerea obligativității pașapoartelor biometrice pentru cetățenii străini care traversează frontiera țării, inclusiv pentru cetățenii ruși cărora li se permite să intre în Ucraina fără viză.

„Decizia Consiliul național ucrainean de securitate și apărare stipulează că de la 1 ianuarie 2018 cetățenii care trec granița dinspre țările care reprezintă un risc pentru Ucraina (lista de țări este aprobată de Cabinetul de Miniștrii ai Ucrainei) trebuie să treacă folosind pașapoarte biometrice și  cei care nu au - trebuie să existe o consolidare a datelor biometrice la graniță,” a declarat președintele, citat de interfax.com.ua.

El a mai precizat că această măsură nu înseamnă neapărat interzicerea intrării și că punctele de trecere a frontierei vor trebui să dețină echipamentul necesar verificării.

Pașapoartele biometrice sau electronice conțin cipuri care oferă informații despre deținător, care sunt folosite pentru a preveni falsificarea sau frauda, scrie rferl.org.

Oleh Slobodin, șeful Consiliul național ucrainean de securitate și apărare, a declarat că cetățenii străini vizați de aceste noi reguli vor trebui să ofere amprente în cazul în care nu au pașaport electronic.

Powered by Bullraider.com