KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

Dronele DJI vor avea un mod offline, după ce armata SUA a renunțat la folosirea lor

dronele-dji-vor-avea-un-mod-offline-dupa-ce-armata-sua-a-renuntat-la-folosirea-lorDJI a anunțat că dronele sale vor putea fi folosite în modul offline, la două săptămâni după ce armata SUA a interzis folosirea lor.

Armata Statelor Unite ale Americii a interzis folosirea dronelor DJI din China din cauza unor vulnerabilități de securitate care nu au fost specificate, conform securityportal.ro.

Decizia Armatei SUA poate transmite un semnal negativ pentru utilizarea de drone DJI de către alți clienți care ar putea urma exemplul armatei.

Mesajul postat de armată citează un raport al Army Research Laboratory și un mesaj al marinei americane, ambele din luna mai 2017, care face referire la riscurile operaționale și vulnerabilitățile produselor DJI. Un articol publicat tot în mai de sUAS News a subliniat că dronele DJI au ca setare prestabilită în aplicația DJI GO 4 încărcarea detaliilor de zbor - detalii ce includ telemetria, imagini video și audio - către servere din SUA, China și Hong Kong.

Un purtător de cuvânt al DJI a declarat pentru Engadget că sunt surprinși și dezamăgiți în ceea ce privește această decizie, deoarece nu au fost consultați.

Luni, DJI a anunțat că lucrează la dezvoltarea unui mod de stocare locală a datelor, ceea ce va permite piloților de drone să le folosească fără a se conecta deloc la internet, scrie cnet.com.

Directorul DJI, Adam Lisberg, a precizat că acest mod de stocare a datelor se află în curs de dezvoltare de câteva luni, la cererea a unei varietăți de clienți cu nevoi diverse - incluzând cel puțin un producător de filme de la Hollywood care este îngrijorat că toate secretele filmelor sale ar putea fi descoperite înainte de apariție.

„Ne dăm seama că mai bine am accelera dezvoltarea acestei funcții,” spune Lisberg.

Lisberg spune că dronele DJI nu trimit fotografii, imagini video sau jurnalul zborurilor decât dacă un pilot apasă un anumit buton pentru a le trimite serverelor companiei. De asemenea, dronele comunică locația lor cu anumite servere pentru a descărca restricții temporare de zbor, pentru a actualiza hărți și garduri geografice care interzic accesul.

Deoarece noul mod de zbor va bloca traficul de internet către aplicația DJI, asta înseamnă că aceste funcții nu vor fi disponibile în timpul zborului.

În plus, Lisberg spune că armata SUA folosea doar drone DJI obișnuite, nu drone militare specializate deoarece compania nu are un departament care să creeze drone militare. El a mai precizat și că nu știe dacă noua funcție care va fi pusă la dispoziție va face armata SUA să reia folosirea dronelor DJI deoarece nu se știe motivul exact pentru care a fost interzisă folosirea lor.

 

 

 

Powered by Bullraider.com