KMW Systems, Dahua, CCTV, supraveghere video

O companie din SUA va implanta cipuri pentru control acces

o-companie-din-sua-va-implanta-cipuri-pentru-control-accesO companie din SUA, este prima din această țară care va implanta microcipuri RFID în mâinile angajaților pentru a un control acces mai simplu.

O companie din Wisconsin a devenit prima companie din SUA care va folosi implanturi cu microcipuri pentru toți angajații și spune că se așteaptă ca peste 50 dintre angajați să se ofere drept voluntari, scrie sciencealert.com.

Inițiativa, care este în întregime opțională pentru angajații Three Square Market (32M), va însemna implantarea unor cipuri RFID (radio-frequency identification) în mâinile angajaților, intre degetul mare și cel arătător.

Odată implantat, cipul va permite angajaților să efectueze o serie de activități obișnuite la birou cu doar o fluturare a mâinii, fără nici un efort.

CEO-ul companiei, Todd Westby, spune că prevede că pe viitor tehnologia RFID va fi folosită pentru a face achiziții la sala de odihnă, deschiderea ușilor, folosirea imprimantelor, logarea pe computerele de la birou, deschiderea telefonului, stocarea informațiilor medicale și altele.

Referitor la îngrijorările de securitate și dacă oamenii trebuie să își facă griji cu privire la faptul că ar putea fi urmăriți de către angajator, Westby spune că cipurile nu au o componentă GPS și sunt sigure împotriva hackerilor deoarece nu sunt conectate la internet.

Compania din SUA nu este singura din lume care va folosi implanturi cu microcipuri pentru angajați.

O firmă suedeză din Stockholm numită Epicenter a început să injecteze gratuit microcipuri pentru personal și aproximativ 150 de tineri angajați s-au oferit să le folosească, scrie abc.net.au, citat de securityportal.ro.

Cipurile RFID (identificare cu radiofrecvență) au dimensiunea unui bob de orez și sunt implantate în mână cu ajutorul unei seringi, iar procedura nu este foarte dureroasă.

 

 

 

Powered by Bullraider.com