Au început înscrierile pentru European Cyber Security Challenge 2018

au-inceput-inscrierile-pentru-european-cyber-security-challenge-2018Tinerii pasionați de informatică, cu vârste cuprinse între 16-20 de ani și 21-25 de ani, sunt invitați să se înscrie la Campionatul European de Securitate Cibernetică.

În perioada 7-8 iulie 2018, pentru al patrulea an consecutiv, Serviciul Român de Informații, împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de partenerii Orange, certSIGN, CISCO, Enevo Group, Banca Transilvania, BCR, Clico, Marsh și Palo Alto Networks organizează etapa online a selecției echipei naționale pentru concursul „European Cyber Security Challenge 2018” (ECSC18), precizează Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Selecția va cuprinde teste din domeniul securității aplicațiilor web, apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea și reverse engineering.

În sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la ECSC18, SRI, alături de parteneri, va organiza sesiuni de training pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

Etapa finală din acest an a ECSC va avea loc la Londra, în perioada 15-18 octombrie 2018. Fiecare țară participantă va fi reprezentată de câte o echipă formată din 10 concurenți împărțiți în două grupe de vârstă, 16-20 de ani și 21-25 de ani, cu câte 5 concurenți fiecare.

Pentru detalii și înscriere, accesați www.cybersecuritychallenge.ro.

În prezent, multe state dezvoltate se confruntă cu dificultăţi în protejarea infrastructurilor IT naționale, generate, printre altele, şi de lipsa specialiştilor în securitate IT. Pentru încurajarea şi motivarea tinerilor talentaţi în acest domeniu de a se alătura echipelor de specialişti angrenate în eforturile de asigurare a securităţii IT, sunt organizate competiţii la nivel naţional.

În ultimi doi ani, România s-a clasat pe locul doi la ambele Campionate Europene de Securitate Cibernetică. De asemnea, echipele Spaniei din ultimii doi ani au câștigat locul întâi. În 2016, competiția finală s-a desfășurat la  Duesseldorf, în Germania, iar în 2017 a avut loc la Malaga, Sania.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Honeywell Life Safety

Cabinet Psihologie Simona Ciinaru