Conferința de securitate OURSA vrea să demonstreze că există diversitate în securitatea IT

conferinta-de-securitate-oursa-vrea-sa-demonstreze-ca-exista-diversitate-in-securitatea-itConferința de securitate OURSA va avea loc în același timp cu conferința de securitate IT, RSA. Organizarea conferinței vine ca reacție la faptul că în cadrul RSA doar o femeie va lua cuvântul.

Organizatorii Our Security Advocates Conference (OURSA) pun diversitate pe prim plan în cadrul întâlnirii inaugurale din 17 aprilie 2018, scrie cnet.com.

Conferința este organizată intenționat după începerea conferinței RSA, una dintre cele mai mari adunări de experți în securitate din lume. Conferința RSA va avea loc în perioada 15-20 aprilie în San Francisco.

OURSA a fost organizată după ce oamenii au criticat fatul că conferința RSA evidențiază doar o femeie din 20 de vorbitori care vor participa în cadrul conferinței.

Miercurea trecută, Alex Stamos, CSO al Facebook, a propus o listă cu femei care ar fi putut fi invitate în cadrul conferinței, anunțând organizarea unui alt eveniment la care acestea vor fi prezente.

Organizatorii OURSA vor să dovedească organizatorilor de evenimente pe tema securității informațiilor că există diversitate în această industrie.

OURSA se va desfășura tot în San Farncisco, în clădirea companiei de securitate a computerelor, Cloudflare, care nu se află foarte departe de locul în care se va desfășura conferința RSA, scrie usatoday.com.

Realitatea este, dacă chiar vrei se origanizezi acest tip de conferință, că poți. Poate însemna că trebuie să ceri ajutorul sau să vorbești cu persoane pe care nu le cunoaști, dar o poti face,” a declarat Melanie Ensign, ce lucreaz[ ]n cadrul echipei de securitate a Uber, unul dintre coordonatorii conferinței. Ea a precizat că au reușit în cinci zile să alcătuiască o listă lungă de câteva pagini.

RSA a declarat săptămâna trecută că declarația sa nu era una finală și a dat vina pe lipsa femeilor în acest domeniu unde doar 11% dintre poziții la nivel mondial sunt ocupate de femei, conform unei estimări a firmei de cercetare Forrester.

La OURSA vor participa experții în securitate de la Facebook, Google, Spotify și Snap. Din păcate, conferința poate avea câteva sute de participanți, față de 43.000 care participă la RSA, dar organizatorii promit să o transmită în direct pentru ca oricine este interesat să poată participa.

RSA laudă eforturile de organizare ale OURSA și faptul că atrage atenția față de nevoia de diversitate în securitatea informației.


 

 

 

Powered by Bullraider.com

Honeywell Life Safety

Cabinet Psihologie Simona Ciinaru