CERT-RO se pregătește pentru European Cyber Security Month (ECSM) 2017

cert-ro-se-pregateste-pentru-european-cyber-security-month-ecsm-2017CERT-RO a organizat un eveniment în vederea pregătirii Lunii Europene a Securității Cibernetice, care va avea loc în octombrie 2017.

CERT-RO a organizat, pe 29 iunie, un eveniment cu parteneri din mediul privat, mediul academic și societatea civilă în vederea pregătirii Lunii Europene a Securității Cibernetice, care va avea loc în octombrie 2017, se arată într-un anunț al orgnizației.

Întâlnirea a avut loc la sediul proiectului pilot al Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică și a furnizat un cadru informal pentru discuții cu privire la conjugarea eforturilor în domeniul acțiunilor de conștientizare derulate de diferite organizații din România.

România s-a situat printre primele state europene (Top 10) ca număr de evenimente înscrise în calendarul european al ECSM 2016, cu acțiuni dedicate diferitor teme, precum: malware, privacy, ransomware, internet banking sau de prevenire  a criminalității informatice.

Temele agreate la nivelul statelor membre și ENISA pentru campania din anul 2017 sunt:

  • Securitatea la locul de muncă - are ca țintă IMMM-urile și discută despre ransomware/ phishing/ înșelătorii online;
  • Securitatea de acasă - se adresează publicului larg și discută despre IoT, rețele de acasă, siguranța online a copiilor, fraude online, creșterea competențelor digitale ale persoanelor în vârstă;
  • Competențe în securitate cibernetică - se adresează copiilor și părinților și include ECSC, educație, training/e-learning, Codeweek;
  • Guvernare, securitate digitală și provocări de confidențialitate - se adresează OSE,DSP și companiilor care prelucrează date cu caracter personal și va include discuții despre GDPR, e-privacy, Directiva NIS.
Powered by Bullraider.com

Honeywell Life Safety

Cabinet Psihologie Simona Ciinaru