A treia ediție a European Cyber Security Challenge 2017

a-treia-editie-a-european-cyber-security-challenge-2017Etapa online a selecției echipei naționale pentru concursul „European Cyber Security Challenge 2017” va avea loc în perioada 30 iunie-2 iulie.

Pentru al treilea an consecutiv, Serviciul Român de Informații, împreuna cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de partenerii Bitdefender, Orange, Cisco Romania, Cyber Smart Defence, eMag și Enevo Group, organizează selecția echipei naționale pentru concursul „European Cyber Security Challenge 2017”, precizează CERT-RO.

Prima etapă a selecției va fi realizată online, în perioada în perioada 30 iunie - 2 iulie 2017. Această etapă va fi urmată de o selecție on-site, care va cuprinde exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering și al prezentării publice.

Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la ECSC 2017, SRI, alături de parteneri, va organiza sesiuni de training pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

ECSC2017 va avea loc la Malaga, în Spania, în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie 2017.

Fiecare țară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți din 2 categorii, 5 între 16-20 ani și 5 între 21-25 ani.

Prin Campionatul European de Securitate Cibernetică se oferă acestor concursuri un caracter multinaţional - echipele fiecărui stat fiind implicate atât în exerciţii de colaborare, cât şi în competiţie - pentru a colabora, și, în cele din urmă, a concura între ei. Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzleuri criptografice, inginerie inversă și investigații, pentru care vor acumula puncte, se precizează pe site-ul competiției.

Anul trecut, echipa României a obținut locul al doilea în cadrul acestei competiții. La acest campionat participă 15 țări din Europa, printre care se mai numără și Elveția, Austria, Germania, Marea Britanie, Grecia.

Pentru detalii și înscriere, accesați www.cybersecuritychallenge.ro.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

Honeywell Life Safety

Cabinet Psihologie Simona Ciinaru